Translate

26 Eylül 2011 Pazartesi

HİNDİSTAN CEVİZLİ PİLELİ TATLI

 Pileli börek olurda tatlısı olmazmı?Ayşegül sağolsun değişik tarifler bulup yapmakda üzerine yok...yine değişik bir tatlı..Ayşegülüm yeni tariflerini bekliyorum,yakında site hep senin tariflerinle dolacak ona göre.....Tarifini bekleyen arkadaşlar için bekletmeden hemen yayınlıyorum...

MALZEMELER:

15-20 adet baklavalık yufka(tepsinizin büyüklüğüne göre miktar değişir)
2 su bardağı hindistan cevizi
iç harçı:
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı zeytinyağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

şerbeti:
2 su bardağı şeker
3 su bardağı su

YAPILIŞI:

1)Şerbet için,su ve şekeri pişirin.Soğumaya bırakın.
2)1 adet baklava yufkasını masaya serin her tarafına gelecek şekilde  hindistan cevizini yayın ve elinizle kısa kenarından büzdürerek toplayın ve yağlanmış fırın kabınıza yayın.Fırın kabınızı doldurana kadar her baklava yufkasına aynı işlemi yapın.
3)Sos için,süt,yumurta,şeker,yağ,vanilya ve kabartma tozunu kaşıkla karıştırın.
3)Tepsiniz dolunca fırına atın pişirin,tatlının üzeri pembeleşince çıkarın. Sos malzemesini üzerine dökün ve tekrar fırına verin.Üzeri tamaman kızarana kadar pişirin.
4)Tatlıyı çıkartın ve soğuk şerbeti üzerine dökün.