Translate

28 Eylül 2011 Çarşamba

ÇİZGİLİ TATLI

Gülcan günüme yapıp getirmişti,hem kolay hemde lezzetli....

MALZEMELER:

1 paket kakaolu bisküvi
1 paket sade bisküvi
muhallebisi:
3 su bardağı süt
8 yemek kaşığı şeker
3 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 paket kakao
1 limon kabuğu rendesi
1 paket hazır çikolata sosu
YAPILIŞI:

1)Muhallebiyi pişirin.Servis tabağınıza bir sade bisküvi koyun  muhallebiden biraz sürün kakaolu bisküvi koyun tekrar muhallebi sürün. Bir sade bir kakolu bisküvi olacak şekilde her seferinde aralarına muhallebi koayarak dizin.Tabi en baştakileri bir elinizle tutunki devrilmesin.
2)Hepsi bittikten sonra kalan muhallebi ile üzerini kaplayın.Ayrıca üzerine hazır çikolata sosu yapıp dökün ve dövülmüş fındıkla süsleyin.Bir gece dolabta beklettikten sonra servis yapabilirsiniz.

Not:Şeklinin verev olarak görünmesi için kesmeye başlarken önce kenarından verev olarak kesin.Eğer muhallebi yapmak istemem diyorsanız hazır çikolatalı pudingde kullanabilirsiniz.