Translate

6 Ağustos 2011 Cumartesi

Y.MERCİMEKLİ BULGUR PİLAVI VE 8.GÜN MENÜSÜ

1)TAVUK ÇORBASI
2)TEPSİ KÖFTESİ
3)FASULYE DİBLESİ
4)KARIŞIK KIZARTMA
5)MERCİMEKLİ BULGUR PİLAVI
6)REVANİ



MALZEMELER:

2 kase pilavlık bulgur
3 kase su
1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek
1 adet soğan
2 adet domates(veya 1 yemek kaşığı salça)
tuz,kırmızı pul biber
2 yemek kaşığı sıvıyağ




YAPILIŞI:

1)Sıvıyağda soğanı kavurun. Salça yada rendelenmiş domatesi ekleyerek kavurmaya devam edin..Haşlanmış yeşil mercimeği ekleyin.(ben daha önceden haşlayıp dondurucuya koyuyorum.lazım olunca çıkarıp kullanıyorum.)Domates kavrulunca 3 kase soğuk suyu ve baharatları ekleyerek kaynamaya bırakın.
2)Su kaynayınca 2 kase bulguru ekleyip karıştırın.Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte 8-9 dakika pişirin.

3 yorum:

Nilgün dedi ki...

Mercimekli bulgur pilavına Ankara'da yaşarken alışmıştım. Ailecek çok severek tüketiyoruz. Ellerine sağlık, menülerin nefis...

Unknown dedi ki...

bulgur pilavının içine yeşil mercimek konunca ne de güzel oluyor.. ellerinize sağlık.. hayırlı ramazanlar..

mutfagabuyrun dedi ki...

mercimek bulgur pilavına çok yakışıyor.bende yapıyorum ara ara.ellerine sağlık cnaım.sevgiler.