Translate

25 Ağustos 2011 Perşembe

MERCİMEKLİ BÖREK VE 27.GÜN MENÜSÜ



1)TARHANA ÇORBASI
2)KADIN BUDU KÖFTE
3)PİLAV
4)SALATA
5)MERCİMEKLİ BÖREK

değişik bir börek ,benim damak tadıma tam olarak uymadı ama haşhaşlı ve tahinli lezzetleri sevenler için ideal bir tarif.

MALZEMELER:

3 adet yufka
1 su bardağına yakın sıvıyağ veya zeytinyağ

sosu:
4 yemek kaşığı dolusu çekilmiş haşhaş
1 yemek kaşığı tahin
yarım su bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı toz şeker

iç malzemesi:
2 su bardağı yeşil mercimek
2 orta boy kuru soğan
1 yemek kaşığı sıvıyağ
tuz,karabiber

üzeri için:1 yumurta sarısı

YAPILIŞI:
1)Mercimeği hafif diri olacak şekilde haşlayıp süzün.Soğanı doğrayın ve yağda kavurun,üzerine mercimeği,karabiber ve tuzu ilave ederek karıştırın.Biraz pişirdikten sonar altını söndürün ve soğumaya bırakın.
2)Birinci yufkayı masaya serin ve yağlayın.Yarısına haşhaşlı içten sürün.İkiye katlayın.Üst kısmı da az yağlayın,katlanmış kenar boyunca iç malzemesinden koyun ve sıkıca rulo yapın.
3)Her bir ruloyu verev keserek yağlanmış tepsiye yerleştirin.Üzerine yumurta sarısı sürerek fırına verin. 220°C fırında altı üstü kızarana dek pişirin.

tarif:defne yaprağı