Translate

17 Ağustos 2011 Çarşamba

KARNIYARIK VE 19.GÜN MENÜSÜ



1)TARHANA ÇORBASI
2)KARNIYARIK
3)CACIK
4)TAVA BÖREĞİ
5)KEDİ DİLLİ PASTA





MALZEMELER:

1 kg patlıcan(küçük olursa daha iyi olur)
300 gr kıyma
2 adet soğan
2 diş sarımsak
2 adet yeşil biber
2 adet domates
1 yemek kaşığı salça
göz kararı su
1 bağ maydanoz
kızartmak için sıvıyağ
baharatlar


YAPILIŞI:

1) Patlıcanları alacalı soyduktan sonra sapını koparmadan tuzlu suda biraz beklettikten sonra kızartın.
2)Soğan ve sarımsağı ince ince doğrayın ve yağda kavurun,yeşil biberleride ekleyerek kavurmaya devam edin.Soğanlar iyice kavrulunca kıymayı ekleyin,Kıyma da kavrulunca domates ve baharatları ekleyerek kavurmaya devam edin. Altını kapatmaya yakın maydanozları ekleyin ve altını kapatın.
3)Kızarmuş olan patlıcanların karnını bıçakla kesin ve kavurduğunuz kıymalı harçdan içine koyun.Üzerini biber ve domatesle süsleyin.
4)Salçalı sıcak su hazırlayın ve tepsideki patlıcanların üzerine dökün.Ocak üzerinde biraz kaynadıktan sonra fırına atarak servise hazırlayın.