Translate

15 Ağustos 2011 Pazartesi

ETLİ TÜRLÜ VE 17. GÜN MENÜSÜ

1)YALANCI İŞKEMBE ÇORBASI
2)ETLİ TÜRLÜ
3)DOMATESLİ MAKARNA
4)KÖZLENMİŞ PATLICAN SALATASI
5)
KÖSTEBEK PASTA




MALZEMELER:

200 gr kuşbaşı et
2 adet soğan
3 diş sarımsak
2 adet kabak
2 adet patlıcan
2 adet patates
2 adet çarliston biber
1 yemek kaşığı domates ve biber salçası karışımı
tuz,karabiber,kırmızı pul biber ve kimyon
yeteri kadar su

YAPILIŞI:

1)Eti suyunu salıp çekene kadar kavurun.Suyunu iyice çekince tereyağ ve doğranmış soğan ve rendelenmiş sarımsağı ekleyerek kavurun.
2)Bütün sebzeleri küp küp doğrayın.Hepsinin aynı boyutta olmasına dikkat edin.
3)Soğanlar kavrulunca salçaları ekleyin.Salça iyice pişince sırasıyla bütün sebzeleri tencereye ekleyin.Bir iki dakika karıştırdıktan sonra tam üzerine geleçek şekilde suyunu ekleyerek tencerenin kapağını kapatın.Önce harlı ateşte sonra kısık ateşte sebzeler yumuşayana kadar pişirin.