Translate

28 Ağustos 2011 Pazar

BAMYA YEMEĞİ VE 29. GÜN MENÜSÜ

1)TAVUKLU ÇORBA
2)BAMYA YEMEĞİ
3)MANTI BÖREK
4)KURU PATLICAN VE BİBER DOLMASI
5)KIŞ RÜYASI




MALZEMELER:

1 kutu konserve bamya
2 adet soğan
150 gr kuşbaşı et
1 yemek kaşığı domates salçası
1 taTlı kaşığı biber salçası
3-4 damla limon suyu
tuz
2 yemek kaşığı tereyağ
yeteri kadar soğuk su

YAPILIŞI:

1)Eti suyunu salıp çekene kadar kavurun.Syunu iyice çekince tereyağ ve doğranmış soğanı ekleyerek kavurun.
2)Soğanlar kavrulunca salçaları ekleyin.Salça iyice pişince konserve bamyayı yıkayarak süzdürün ve tencereye ekleyin.Limon suyunu ve tam üzerine geleçek şekilde suyunu ekleyerek düdüklü tencerenin kapağını kapatın.Buhar çıktıktan sonra 15 dakika pişirin.