Translate

14 Haziran 2011 Salı

PRATİK KUMPİR


Kahvaltı soframdaki tariflere devam ediyorum,resmini sonradan çekmek aklıma geldiği için,tabakda kalanı çektim.Ayşegül patatesleri soydu,Hacer patates ve sosisleri doğradı,Gülcanda kaşarı rendeledi..tarifi ben verdim pişirmesinide Ayşe yaptı.
daha ne olsun değilmi.....

MALZEMELER:

5 adet patates
1 yemek kaşığı sıvıyağ
5 adet sosis
arzu edilirse sucuk da doğranabilir
2 su bardağı kaşar rendesi
tuz

YAPILIŞI:

1)Patatesleri küpküp doğrayın ve 1 yemek kaşığı sıvıyağ koyduğunuz tavada hafif ateşte yavaş yavaş pişirin.Tuzu da ilave edin.Bu aşama biraz uzun sürüyor.Kapağını kapatarak pişiriseniz kendi suyuyla pişmesi daha kolay oluyor ama patatesiniz unlu olursa dağılıyor bu nedenle sert patatesle yapmak lazım.
2)Patatesler pişince sosis veya sucuğu veya herikisinide ekleyerek karıştırın.Bunlar da pişince kaşar rendesini ilave edin,karıştırın ve altını kapatın.Sıcak olarak servis yapın.

3 yorum:

mutfagabuyrun dedi ki...

tamda sevdiğim lezzetler bir arada olmuş canım.harika görünüyor.ellerine sağlık.öpüyorum.

PAPATYA PRENSES dedi ki...

Ortaklaşa bir lezzet ne güzel:) hepinizin ellerine sağlık..

Unknown dedi ki...

Herkezin elinin lezzeti geçmiş ne güzel :))
Canım sevgiler.