Translate

16 Şubat 2011 Çarşamba

TAVUKLU PİLAV


Tavuk suyuna sebze çorbası tarifi vermişken tavuklu başka bir tarifle devam edeyim.
Hepimizin yaptığı bir yemek fakat yaparken bazı değişiklikler lezzetini etkiliyor.
Ben ilk zamanlar tavuğu haşlar,pilavı pişirir.İkisini birbirine karıştırırdım .Fakat tavuk bana bu şekilde lezzetsiz gelirdi.Sonar şimdi size anlataçağım gibi yapmaya başladım ve özellikle annem bu şekilde daha lezzetli olduğunu söyledi.

MALZEMLER:

1 adet tavuk göğsü
2 kase pirinç
100 gr tereyağ
1 adet soğan
tuz
sıcak su
2 damla limon suyu

YAPILIŞI:

1)Tavuğu karabiber ve tuzlu suda haşlayın.Soğuduktan sonra didikleyin.
2)pirinçinizi en az yarım saat önceden tuzlu sıcak suda bekletin.
3)1 adet soğanı küçük küçük doğrayın ve tereyağında 2-3 dakika soteleyin.Sonra didiklediğiniz tavuk etlerini ekleyin.Tavuklar iyice kızarana kadar kavurun.
3)Yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri ekleyin tuzuda ekleyerek kavurun. Pirinçler şeffaflaşınca suyunu ve 2 damla limon suyunu ekleyerek tencerenin kapağını kapatın.(Arzuya göre karabiberde ekleyebilirsiniz.)
4)Oçağı yavaşa alıp 10 dakika pişirin ve altını söndürün.
10 dakika dinlendikten sonra karıştırın.