Translate

15 Şubat 2011 Salı

SEBZE ÇORBASI(TAVUKLU)

Çok sık yaptığım bir çorba değil fakat hünerli bayanlarda görünce aklıma geldi ve anneme gittiğimde orda yaptım.Çokda beğenildiğini söylememe gerek yok herhalde...
Bu çorbayı meyanesiz yapardım fakat Müge hanımdaki meyanenin çok yakışaçağını düşündüğümden kullandım ve çok da memnun kaldım.Tavuk suyunun kokusunu çok sevmeyen biri olarak limonlu yoğurtlu meyane tam bana göre....

MALZEMELER:

1 adet tavuk göğsü
1 adet patates
1 adet havuç
3 yemekkaşığı tel şehriye
maydanoz

meyanesi:

4 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı dolusu limon suyu

YAPILIŞI:

1)Tencereye yaklaşık 1.5 lt su koyun.Tavuk göğsünü,küp küp doğranmış patatesi , küp küp doğranmış havuçu,maydanozu ve tuzu ekleyerek haşlamaya bırakın.
2)Tavuklar haşlanınca suyun içinden alın ve didin.Diğer sebzeler suyun içinde kalsın.
3)Dittiğiniz tavuk etlerini ve tel şehriyeyi sebzelerin bulunduğu tencereye ekleyin.
4) Ayrı bir kapta karıştırdığınız un,yoğurt ve limon suyuna çorbanın suyundan 1 kaşık ekleyip karıştırın ve şehriyeler pişince çorbaya ekleyin.
5)3-4 dakika bu şekilde kaynadıktan sonra altını söndürün.