Translate

22 Ocak 2011 Cumartesi

SUZENİ


Halk Eğitiminin kursunda öğrendiğim tekniklerle yaptığım örtüm.
Çiçekleri yaparken kullandığım tekniğin adı suzeni...İlk kez gördüğümde çok hoşuma gitti ve öğrenmek için kursa gittim.Şimdi iyikide öğrenmişim diyorum.Tabi yaparken boyun fıtığımdan ötürü bayağı zorlandım büyük kasnakda sürekli eğilerek çalışmak beni çok yordu ama sonuçu görünce değdini düşünüyorum.
Büyük yapraklar riştiyo,çiçeklerin üzerindeki yapraklar ise y iğnesi tekniği ile yapılmıştır.

8 yorum:

evatolyesi dedi ki...

Ellerinize sağlık renkler çok uyumlu olmuş sağlıklı günlerde kullanın inşallah
Sevgiler:)

kelebeklisaniyeler dedi ki...

Canim harikasin marifetli arkadasim keski burda da böyle kurs imkani olsa valla giderdim...güle güle kullan saniyecim...iyi haftalar

Serap dedi ki...

İnanılmaz güzel olmuş. Ne kadar büyük emek vermişsinizdir kim bilir. Değmiş gerçekten. Ellerinize sağlık.

Adsız dedi ki...

Saniye Hanım merhaba,
günlerdir suzeni nakışı ile ilgili bilgi arıyorum ve çok nadir bulabildim. Sizden ricam hangi tür iplik iğne almam gerek söyler misiniz. Eğer vaktiniz varsa resimli olarak nasıl işlediğinizi bir iki resimle anlatırsanız çok minnettar ve mutlu olurum. mail adresinizi göremedım iyi günler şimdiden teşekkrüler.

saniyesultan dedi ki...

süzeni nakışı ile ilgili bilgi sormuşsunuz ,ben moline iplikle yaptım , kullanırken iki kat moline olarak kullanıyorsunuz. Fırsat bulursam yapılışını çekmeye çalışırım ama kısaca eskiden yaptığımız zincir işinin tığ ile yapılanı diyebiliriz.mail adresim saniyesultan@hotmail.com

Adsız dedi ki...

Saniye Hanım öncelikle çok hızlı bir dönüş yaptınız çok sevindim. Günlerdir anlamaya çalışıyorum ben iğne ile yaptım fakat bu izlenimi vermiyor sizin ki dolu dolu ve sık gözüküyor demekki bunun çözümü tığ kullanmak.Dediğiniz ipten de dün aldım. Fakat tığ ile nasıl yapılıyor bilmiyorum. Müsait zamanınızda gösterirseniz benim için çok faydalı olacak zaten sayfanızı takipdeyim bu ara. Tekrar çok teşekürler elinize sağlık.

saniyesultan dedi ki...

en kısa zamanda resimleyeceğim aslında çok basit elinizle ipi kumaşın altında tutuyorsun ve üstten tığ ile o ipi yukarı çekip ilmeğin içinden geçirerek zincir şekli veriyorsunuz.

kalpkurabiye dedi ki...

mükemmelll bir çalışma canım bu bir sanat eseri harikasın..
hemde rahatsızlığına rağmen hayran oldum kesin deneyeceğim kesinnn :)