Translate

19 Ocak 2011 Çarşamba

POĞACA


Yine kayınvalideme yaptığım bir poğaca. Bunun özelliği mayalı olmasına rağmen mayalanmasını beklemeden şekil vererek pişirilmesi..
Yeni pişdiğindeki o lezzetine kimse hayır diyemez sanırım.

MALZEMELER:

1 su bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı maya
1 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
alabildiğine un
içersine koymak için,
peynir
üzerine sürmek için,
yumurta sarısı

YAPILIŞI:

1)Ilık suyun içersine (ılık suyu hazırlamakla ilgili bir püf vereyim.Ilık su demek bardağın üçde biri sıcak üçde ikisi soğuk olacak.)maya ve şekeri koyun ve mayalanmaya bırakın.
2)Maya kabarınca tuz,yağ ve unu ekleyerek yoğurun.Yumuşak bir hamur yapın.
3)Ceviz büyüklüğünde hamur alın içersine peynir koyarak elinizle yuvarlayın.Üzerine yumurta sarısı sürerek fırına verin.