Translate

23 Ocak 2011 Pazar

GÜNÜMÜZ VE ETLİ BÖREK(porselen çay etkinliği)

Artık sitemi günümüzün resmi tarif sitesi olarak ilan ediyorum...Sağolsun arkdaşlarım her günümüze değişik tarifler yapıyorlar banada yayınlaması düşüyor...Hatta kendi aramızda tarifi yayınlanmayanlara takılır olduk...İşte Filiz'de artık tarifi yayınlananlardan oldu...kendisi Etli börek yapmıştı çok da nefis olmuştu.Gündeki arkadaşlarım ve sizler için tarifini yayınlıyorum...
Bu arada gün Asiye idi.Çok güzel şeyler yapmıştı ve çok da şıktı...Ellerine sağlık...
Menüsünde,
bayburt ketesi
etli börek
mısır unlu pırasalı kek
badem poğaca
patates salatası
nohut salatası
Karnabahar salatası
zeytinyağlı dolma
resimde gözükmiyen tatlılar
gürcü tatlısı
tavuk göğsü
prefitrol

ETLİ BÖREK

MALZEMLER:

4 adet yufka
600 gr didiklenecek et
3 adet soğan
2 yemek kaşığı sıvıyağ
karabiber,tuz,kekik
1 adet yumurta sarısı

YAPILIŞI:

1)Eti bol suda haşlayın.Haşlanan etleri uzunlamasına didikleyin.
2)Soğanları doğrayın ve sıvıyağda kavurun.Etleride ilave edin ve 1-2 dakika çevirin.Baharatlarını ve 2 kepçe et suyunu ekleyip ,suyunu çekene kadar tekrar kavurun.
3)1.yufkayı masanıza yayın ve üzerine yaklaşık 2 kepçe et suyu sürün.2.yufkayı üzerine yayın ve yuvarlak kısımlarını içe katlayın.Böylece yufkanız dikdörtgen hale geleçek.Yufkanın uzun kenarına etli iç malzemesini serin ve yavaş yavaş rulo yapın.Diğer 2 yufkayada aynı işlemi yapın.
4)Ruloların üzerine yumurta sarısını sürün ve fırına verin.
5)Pişince dilimleyerek servis yapın.

MERAK İYİDİR arkadaşımızın etkinliği devam ediyor..bu tarifim oraya gitsin.