Translate

26 Aralık 2010 Pazar

LİMONLU CHEESECAKE

Bol limon aromalı harika bir lezzet....Son günlerin favori tarifim,vişneli ,böğürtlenli ve limonlu olmak üzere her versiyonunu yapar oldum...Bugüne kadar hiç cheesecake yapmadıysanız hemen bunu deneyin derim.Pişman olmazsınız.

MALZEMELER:

150 gr Ekici Ricotta(ben bulamadım labne peyniri ile yaptım)
1 su bardağı yoğurt
yarım paket vanilyalı puding
1 paket vanilya
1 su bardağı şeker
2 adet yumurta
1/2 limon suyu ve rendesi

TABANI İÇİN,
2 paket burçak bisküvi
75 gr tereyağ,tuz

Limonlu Kısım,
2 adet limonun suyu
1 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı şeker


YAPILIŞI:

1)Peynir,yoğurt,puding,vanilya,şeker,yumurta ve limonu karıştırın.
2)Terayağını eritin ılındıktan sonra rondadan geçirilmiş bisküvilerle karıştırın.Helva kıvamına gelecek şekilde hamur haline getirin.Elde edilen hamuru altına yağlı kağıt konulmuş kelepçeli kalıbın altına sıkıca yerleştirin.
3)Karıştırılan peynirli malzemeyi hamurun üzerine dökün ve 180 derecede pişirin.Pişme süresi fırından fırına değişiyor.yaklaşık olarak 40 dakika.
4)Limonlu kısım için,
Limonların suyu,nişasta ve şekeri pişirin. Pelte kıvamına gelince altını söndürün.
5)Kekiniz soğuyunca sosu dökün 1 gece dolabta beklettikten sonra servis yapın.
Bu keki yapmanın bazı püfleri var..
1)kek pişdiktan sonra fırın kapağını açmadan soğumasını bekleyin.Fırın soğuyunca keki çıkarın.
2)Kek tamamen soğumuşken buzdolabına koyun ama sakın kelepçeli kalıbtan çıkarmayın.
3)Pelteyi kalıbtayken dökünki şekli düzgün olsun kekden aşağıya inmesin.
4)Ertesi gün kalıbtan çıkarıp servis yapın.