Translate

5 Aralık 2010 Pazar

LİGARBA SOSLU TATLI



MALZEMELER:



1 paket etimek (tuzsuz)


Meyveli sosu:


1 su bardağı şeker
500 gr ligarba yada vişne(ikiside rondadan geçirilmiş)
2,5 su bardağı su


MUHALLEBİSİ:


1 litre süt
3 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı un
1 su bardağı şeker
1 paket krem şanti
1 paket vanilya



YAPILIŞI:


1)Etimekleri büyük dikdörtgen borcama dizin.
2)Ligarba veya böğürtlenleri tencereye koyun. Su ve şekeri ekleyerek pişirin. Sos sıcakken etimeklerin üzerine kepçeyle dökerek gezdirin. Etimeklerin hepsinin iyice sos ile ıslanmasını sağlayın.
3)Muhallebisi için süt, un, nişasta ve şekeri bir tencereye alın ve sürekli karıştırarak pişirin.
4) Pişen muhallebi soğuyunca toz krem şanti ve vanilyayı ilave edirek mikserle çırpın.
5)Çırpılan muhallebiyi etimeklerin üzerine yayın.
Servis yaparken üzerine hindistan cevizi serpin.1 gece dolabta beklettikten sonra servis yapabilirsiniz.