Translate

7 Kasım 2010 Pazar

HAMSİ ŞÖLENİ


Oğlumun birinci sınıfa başlaması ile tanıştığım ama hayatıma girmeleri Öğretmenimiz (yeşilli olan) Perihan hanımın düzenlediği çanakkale gezisi ile oldu.Özellikle Ayşe arkadaşımın otobüsde beni yanına çağırması ile başlayan bu arkadaşlık yavaş yavaş dostluğa doğru gider oldu.
Onların var olan günlerine katılmamla perçinlenen bu dostluk artarak devam ediyor.
Her buluştuğumuzda iyiki onlarla tanışmışım dediğim bir grup.Hepsini çok seviyorum.Bir araya gelince o kadar çok eğleniyoruz ki kelimeler bunu anlatmam için yetersiz.

Bu ayki günümüz Ayşe arkadaşımda idi...Değişiklik olsun size hamsi kızarttayım dedi..Biz de balıklama atladık...Filiz arkadaşım lahana çorbası da istedi ee onun yanına da turşu kavurması,mısır ekmeği,kaşarlı fırında patates haşlaması derken mükellef bir sofra ortaya çıktı...Ayrıca filizle benim yemeye doyamayıp başkalarının önündeki tabağı aldığımız salata....
Resimdeki dörtlüye dikkat ettin,içlerinden sağdan ikinci benim...Görüldüğü üzere iki elimde havada zaten masa boyunca hiç inmedi..Hele o salata varya ...beni mahvetti.Ama filizin bende aşağı kalır yanı yoktu..Cevap hakkı olmakla beraber bütün turşu kavurmasını o yedi...
Ayşe bunlarla yetinmeyip zeytinyağlı lahana sarması ve poğacada yapmıştı.tatlı olarakda Ayfer'in getirdiği çikolatalı kek ve hacer'in getirdiği kadayıflı muhallebi günümüze tat kattı.

5 yorum:

YeMeK vAkTi dedi ki...

ohh afiyetler olsun..Çok hoş bir fikir olmuş bence hamsi ve yanındaki karadeniz yemekleri mmmm canım istedi

evatolyesi dedi ki...

Ne kadar güzel bende kızımın birinci sınıftan beri sınıf arkadaşlarının anneleriyle hala görüşüyoruz. Kızım şu an 15 yaşında :)geçektende çocukları birlikte büyütmüş gibi oluyorsunuz her toplantımızda mutlaka konumuz çocuklar:)
Afiyet şeker olsun

kalpkurabiye dedi ki...

maşaAllah canımm bereket ve muhabbetiniz bol olsun sofralarda muhabbetlerde şahane:))

Adsız dedi ki...

leyla hanim hepsi güzel elinize saglikda su keteninde bir tarifini verseniz cok iyi olcak

saniyesultan dedi ki...

hangi kete anlayamadım tam olark söylerseniz tarifi verebilirim.