Translate

26 Ekim 2010 Salı

UNLU KIYIR BÖREK

Ara verdim ama bu aralar yoğunum.Yeni tarif eklemeye bir türlü fırsat bulamadım.Cuma akşamıda günüm var İnşallah güzel tariflerle sizlere döneçeğim...
Televizyonda izledikten sonra birçok arkadaşımın sitesinde de görünce bende denedim. Gerçekten çıtır çıtır bir börek .Ama sıcak yenirse daha da lezzetli bir börek.
MALZEMELER:

3 adet yufka
3 adet haşlanmış patates
1 su bardağı kaşar rendesi
100 gr eritilmiş tereyağ
2 çay bardağı sıvıyağ
un
karabiber,tuz

YAPILIŞI:

1)Patatesleri haşladıktan sonra çatalla ezin ,sıcakken içine kaşar peyniri rendesini,tuz ve karabiberini ekleyerek karıştırın.
2)Tereyağını eritin ,ılınınca sıvıyağla karıştırın.
3)1.yufkayı masaya yayın üzerine yağ karışımından sürün ve her tarafına gelecek şekilde un serpin ,ortadan ikiye katlayın tekrar yağ karışımından sürün ve un dökün.
4)Yufkanın uzun tarafına patatesli içden koyun ,dış kenarlarını katlayarak rulo yapın.Eşit olarak dilimleyin,üzerine yağ+su karışımından sürüp tepsiye dizin.
Bütün yufkalara aynı işlemi yapın.
Arzu edilirse bu şekilde hazırlanıp dondurucuda saklanabilir.Pişiriken üzerine su+sıvıyağ karışımından sürüp pişirin.

8 yorum:

Adsız dedi ki...

Saniye sultan eline sağlık.Sabah kahvaltısında da böyle bir börek çok iyi gider.

Güloanne mutfakta dedi ki...

Emeğine ve yüreğine sağlık nefis bir börek kıyır kıyır

kalpkurabiye dedi ki...

bende çok sık görüyorum ama denemek hala nasip olmadı:))
ellerin dert görmesin canım, cuma akşamı kolaylıklar diliyorum..
muhabbetle..

Unknown dedi ki...

ellerinize sağlık.lezzetli görünüyor.sevgiler.

YeMeK vAkTi dedi ki...

Ertesi güne kaldımı bilmem ama mümkünse kalmasın bu börek dimi:))

Ellerine sağlık canım

fuat gencal dedi ki...

Hayırlı günler, çok güzel, leziz ve iştah açıcı görünüyor. Ellerinize, emeğinize sağlık.

Saygılar.

özlem dedi ki...

ellerine sağlık afiyet şifa olsun.

evatolyesi dedi ki...

Pazar kahvaltısı için güzel bir lezzet ellerinize sağlık
Sevgiler:)