Translate

3 Ekim 2010 Pazar

KREMALI HAVUÇLU KEK

Genç kızlığımdan kalma bir lezzet.Annem o zamanlar bu kekden çok yapardı..Aklıma bir anım geldi.,üniversitede folklor oynardım bir gösteri için Erzurum'a gitmiştik..O günde yaşgünümdü...Erzurum'a indiğimizde bir baktımki annemler Samsun'dan yaşgünümü kutlamak için gelmişler...Bu kekden de yapıp getirmiş...yani bende anısı olan bir kek..Uzun zamandır aklımda..Yapmak bu hafta sonuna nasip oldu.

MALZEMELER:

4 yumurta
1 su bardağı şeker
2 adet havuç rendesi
1/2 su bardağı sıvıyağ
1/2 su bardağı süt
1 su bardağı fındık içi
1 tatlı kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un

KREMASI:
2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya

YAPILIŞI:

1)Şeker ve yumurtayı çırpın.Diğer malzemeleride ekleyerek yağlanmış kalıba dökün.Önceden ısıtılmış fırında pişirin.
2)Krema malzemelerini karıştırarak pişirin. Ilınmış kekin üzerine dökün.