Translate

11 Ekim 2010 Pazartesi

KAYMAKLI KETE (ÇAMLIHEMŞİN YÖRESİNE ÖZEL)

Sizlere özel bir tarif vereçeğim. Bu keteyi Aysel arkadaşım yapıyor.Kendisi Çamlıhemşinli ve çok becerikli...Gördüğüm kadarıyla o bölgenin insanı pek bir becerikli oluyor sadece yemek de değil elişi konusunda da süperler(Burdan kendime de pay çıkarmıyor değilim.Çünkü baba tarafından Rizeliyim.)
Gün sebebiyle Aysele gitmiştik .Menüsü genelde yöresel lezzetlerle doluydu.Çamlıhemşinkuymağı,kaymaklı kete gibi....
Daha öncecen yiyenler tadını bildiğimiz için yemeyenlere mutlaka tadına bakın gözüktüğü gibi değil çok lezzetli bir kurabiye demekten kendimizi alamadık...Gerçekten hem çok kalorili hemde çok lezzetli bir kete...

MALZEMELER:

Kaymak
un+mısır unu
tuz

YAPILIŞI:

Aysel göz kararı yaptığı için malzemeleride size bu şekilde yazdım.
Ne kadar kaymak kullanaçaksanız onu kabınıza alın,üzerine un ve az mısır unu ilave edin.Tuzda ekleyerek yoğurun. Kulak memesi yumuşaklığını bulana kadar un eklemeye devam edin.
Merdane ile hamuru açın ve su bardağı ile kesin ve tepsiye dizin ,üzeri kızarana kadar pişirin.
Dikkat edin çok kalorili ...

10 yorum:

fuat gencal dedi ki...

Hayırlı haftalar, ellerinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.Bende mutlaka deneyeceğim.

(cafe pepelanın "çıtır kasede tavuklu kabak beğendi" tarifini bugün bloglardan seçmelerde yayınladım.
http://gencalsabahattin.blogspot.com/)
Saygılarımla.

özlem dedi ki...

ellerinize sağlık. ne de güzel olmuştur afiyet olsun sizlere.

kalpkurabiye dedi ki...

güzelim karadeniz her ili her kısmı ayrı becerikli ne zengin bir mutfak kültürü:))
ilk kez gördüm bu keteyi ve çok beğendiimm:)) ellerine sağlık sevgili Aysel Hanımın:)

Cafe Pepela dedi ki...

Canım süper görünüyor! :)
Keteyi çok yaparız ama kaymaklısını denemedim hiç,inşaAllah deneyeceğim vesilenle..Arkadaşımızın da ellerine,fikrine sağlık..
Bu arada ben de Karadeniz taraflarındanım,hemşehri sayılırız:)
Sevgi ve selamlarımla

Unknown dedi ki...

Çok farklı bir kete olmuş. Malzemeleride çok az. Aysel hanımın ellerine sağlık sizede afiyet olsun.

Unknown dedi ki...

kalori deposu ama aminim yerken bu hiç akla gelmeyecek kadarda lezzetlidir

YeMeK vAkTi dedi ki...

Aman Allahım karnımda acıktı bayıldım görüntüye ellerinize sağlık

evatolyesi dedi ki...

Ketenin kaymaklısını hiç duymamıştım yapanın ellerine sağlık mutlaka lezzetlidir
Sevgilerimle:)

www.sendepisir.com dedi ki...

Annem çok sever hemen yapıcam ellerine sağlık..
www.sendepişir.com / Nilgün

IŞILCA TATLAR dedi ki...

Saniyeciğim,
Çok severim keteyi ama ben de kaymakla yapılanı hiç duymamıştım. Sen beğendiysen muhteşemdir, hele işin içine kaymak girerse yeme de yanında yat olur.
Ayselin ellerine emeklerine sağlık.
Çok sevgi ve selamlar,