Translate

15 Eylül 2010 Çarşamba

KABAK MÜCVERİ

Tatilde kaldığımız otelde bazı akşamlar severek yediğim bir lezzet.Üzerine sarımsaklı yoğurt döküp çok severek yerdim.Yerdim ama ne olduğunu tam kestiremezdim. Mücver desem bunlar top şeklinde tadıda daha farklı derdim. En sonunda ahçıya sordum ,bu nedir dedim mücver dedi ama bunlar top şeklinde ve tadıda biraz daha farklı deyince bana tarifini ve top şeklinde olmasının püf noktasını verdi. Verdi ama ben hala onları tam olarak top şeklinde yapamadım belki sizler yapabilirsiniz. Birde bu şekilde deneyin puf puf çok güzel bir mücver oluyor...tabi ahçı tarafından verilen tarifin ölçüleri çok daha fazla idi,ben bu kadar indirebildim.


MALZEMELER:

1 kg kabak
150 gr un
4 yumurta
1/2 çay bardağı sıvıyağ
10 gr beyaz peynir
10 gr kabartma tozu
karabiber,tuz
kızartmak için sıvıyağ

YAPILIŞI:

1)Kabakları kabuklu olarak rendeleyin ve suyunu sıkın.
2)Bütün malzemeleri karıştırın.En son kabakları ilave ederek iyice karıştırın.
3)Yağınızı kızdırın ve yağa batırılmış yemek kaşığı ile mücver harcından alarak yağa atın ve kızartın.Top şeklinde olması bu şekilde sağlanıyormuş....