Translate

5 Eylül 2010 Pazar

ÇÖKERTME KEBABI

Yine bir pazartesi ve yine işdeyiz.O kadar zor kalktımki anlatamam..Daireye yürüyerek geldim hafif rüzgarda var bir hoşuma gitti anlatamam..Ama üzerime hala bir mağmurluk var.Hafta sonum çok güzel geçti,sitemi takip edenler bilirler çok severek iştirak ettiğim bir günüm var .Cumartesi akşamı iftardan sonra Filiz arkadaşıma gittik..Çok güzel ve uzun bir geceydi.Öğretmenimiz Perihan hanım gece 12'den sonra kuymak yaptı ellerine sağlık çok da güzel olmuştu bizler afiyetle yedik.Pazar günüde arkadaşın köyüne gittik kızım ve ben fasulye,maydanoz,mısır topladık fasulyelerle bu akşam turşu kurulacak..

MALZEMELER:

1 kg kontifile(bonfile veya kuşbaşı da olur)
4 adet patates
1 kase yoğurt
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağ

sos için,
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 adet soğanın suyu
kekik

üzeri için,
1 yemek kaşığı tereyağ
kırmızı pul biber
1 tatlı kaşığı salça

YAPILIŞI:

1)Etleri jülyen jülyen doğrayın.Sos malzemelerini karıştırın ve etleri bu sosda 1 gece bekletin.
2)Ertesi gün etleri suyunu salıp tekrar çekene kadar güzelce pişirin.Tamamen suyunu çekince 1 yemek kaşığı tereyağını ekleyip karıştırın.
3)Patatesleri kibrit şeklinde doğrayın.(daha kolay isterseniz rendeleyebilirsinizde)İyice yıkadıktan sonra buzlu suda bekletin.
4)Patatesleri kızartın ve peçete üzerine alın.Sarımsaklı yoğurdu hazırlayın.
5)Tabağın altına patatesleri koyun,ortasına yoğurdu dökün.En üsttüne etleri dizin.
6)Tereyağında salçayı eritin,kırmızıbiberide ekleyip etlerin üzerine serpin.
Arzu edilirse domates sosuda yapılabilir.

11 yorum:

kalpkurabiye dedi ki...

canımmmm bende güzel ancak hasta bir hafta sonu yaşadım:( hala da hastayımm:(( ama kebabın pek güzel.. allah muhabbetinizi artırsınn dostlarla:))

NzlGl dedi ki...

Elinize sağlık saniye hanım çok lezziz görünüyor
sevgiler,iyi haftalar

Unknown dedi ki...

köy kısmı çok güzelmiş.bir köye gitmeyeli ne kadar oldu hatırlamıyorum.ellerine saglık.

Unknown dedi ki...

:)) Ben de yapmıştım bu kebabı, anısı var bende :) sizinki de çok güzel olmuş,ellerinize sağlık..Yoğurtlu olunca daha mı HOŞ olmuş ne :)HAYIRLI HAFTALAR..

Unknown dedi ki...

Güzel bir hafta sonundan sonra işe başlamak gerçekten çok zor oluyo.
Yemek çok leziz görünüyor. Ellerine sağlık tam benlik olmuş.

evatolyesi dedi ki...

Ellerinize sağlık çok lezzetli görünüyor.Allah yardımcınız olsun çalışırken insana çok zor geliyor ama çalışmayı bırakıncada o günleri özlüyor çünkü çalışan insan her zaman daha proğramlı hareket ediyor kısacası biz insanları mutlu etmek zor:)
Sevgilerimle:)

Cafe Pepela dedi ki...

Resmen acıktım ya Hu :)
Enfes görünüyor..

kalpkurabiye dedi ki...

Bayramı tatil değil bayram olarak yaşayacağımız bir bayram olması dileğimle...
iyi bayramlar dilerim...

Sevgiler,

Deniz..

özlem dedi ki...

bayramınızı kutlar nice sağlıklı huzurlu bayramlar dilerim.

Unknown dedi ki...

Allah allah nefis görünüyor

Adsız dedi ki...

slm bitanem ben özce uzun bır zamandan sonra gene burdayım malum dısardaydım :)canım ellerıne saglık yarın bende yapacam bakalım becerebılcekmıyım :) canımsın patateslerı neden buzlu suda bekletıyoruz bunu ıncelıgını merak ettım de hanı kararması ıcınse ben sadece suda bekletıyorum yada hemen kullanıyorum
gorusmek dılegıyle
saygılarımla