Translate

13 Aralık 2009 Pazar

DOLAMA ÇÖREK

Birşeyler yazmak istiyorum ama nerden başlayaçağımı bilmiyorum...Dışarda kıble var ,sonu çok kötü patlayacak gibi.Benim içimde aynen öyle birşey olacak ve patlayaçağım gibi...Hayırlara gitsin diyorum...Babam bugün hastaneye yatıyor çok riskli bie ameliyat olacak belkide aklım onda aslında belki değil aklım onda.Çünkü benim ailem Samsun'da yaşıyor ben ise Trabzonda..Ve olmam gereken her zaman yanlarında olamıyorum.. Ayrıca eşimle kızımda Ankara'ya gittler(Kızımın tedavisi için)
İçinizi karartmadan bu güzel lezetimi size anlatayım. Bu tarifi lisedeyken yapardım.Eski tarif defterimde bulunca hemen yaptım.Yanılmıyorsan tarifin aslı Emine Beder'e ait.Ben içine ceviz koyarak yaptım.

dolama

MALZEMELER:

2.5 su bardağı ılık süt
2 çorba kaşığı sıvıyağ
40 gr maya
1 çorba kaşığı şeker
250 gr tereyağ
6 su bardağı un
1 yumurta sarısı,tuz
ceviz

YAPILIŞI:

1)Ilık süte ,şekeri ve mayayı ekleyin.Sıvıyağ,tuz ve unu ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın.
2)Hamuru 12 eşit bezeye bölün.Her bezeyi servis tabağı büyüklüğünde açın.Yumuşamış tereyağını elinizle yufkanın her tarafına sürün.Cevizide yayın.
3)12 yufkayıda arlarına yağ sürüp ceviz serperek üst üstre dizin ve rulo olarak sarın.
4)Ruloyu dolapta en az 3 saat beklettikten sonra 1 cm aralıklarla kesin.Kesilen ruloları iki ucundan çekiştirip incelterek yassı şeritler haline getirin.
5)şeritleri parmağınıza dolayarak rulo yapın.Fırın tepsisine koyup yarım saat bekletiikten sonra üzerine yumurta sarısı sürerek fırına verin.

6 yorum:

Unknown dedi ki...

insanın böyle zamanlarda sevdiklerinin yanında olamaması çok kötü bir duygudur bilirm.inşallah tez zamanda iyleşir bana.

Pembe Tatlar dedi ki...

Canım babana geçmiş olsun rabbim kızınada acil şifalar versin....

İnşalhh her ikiside sağlıklarına kavuşurlar...

Unknown dedi ki...

Canim ellerine saglik nefis görünüyor.

sarımutfak-hande dedi ki...

geçmişolsun canım
çörekler nefis olmuş ellerine sağlık

Serap'la turuncu lezzetler dedi ki...

Babana çok geçmiş olsun canım kızında babanda biran önce sağlıklarına kavuşurlar inşallah...çörekte süper ellerine sağlık kocaman sevgiler..

Yemekbahane dedi ki...

Çok geçimiş olsun, umarım herşey yoluna girer. Tarifiniz de çok lezzetli gözüküyor.Ellerinize sağlık.

Müge