Translate

12 Ekim 2009 Pazartesi

DOMATES TURŞUSU



Eşim turşu severlerden.Onun sayesinde bende turşu yapmayı severlerden oldum. Daha önce fasulye ve karışık beyaz lahana turşularını nasıl yaptığımı anlatmıştım. Yaptığım turşu'nun tuz,su,sirke ve sarımsak oranı eskilerinin aynısı.

Domatesleri yıkayın ve çatalla bir kaç yerinden deldikten sonra kavanozunuza yerleştirin. Su ve sirke karışımını hazırladıktan sonra kavanoza dökün.Tabi aralarına sarımsak eklemeyi unutmayın.Ölçüler burda.

Yanındada kırmızbiberli bulgur pilavı ...Tas kebabı....daha ne olsun.....
Bulgur pilavının yapılışını bilmeyen yoktur ama ben yine de anlatayım.Ben ölçülü yapmıyorum o yüzden genel hatlarıyla anlataçağım.

1)Soğan ve kırmızıbiberi(yeşil biberde olur)sıvıyağda iyice kavurun.
2)Salçayı ilave edin,1-2 kere karıştırdıktan sonra soğuk su ekleyin.
3)Su kaynayınca bulgur ve tuzu ilave edin. Ocağın altını yavaşa kısarak pişirin.