Translate

14 Eylül 2009 Pazartesi

PATATES PASTASI

MALZEMELER:

1 kg patates
2 adet havuç
8 adet kornişon turşu
1 kase dolusu çukundur turşusu
tuz,limon,zeytinyağ
üzerini sıvamak için süzme yoğurt,mayonez
süsü için
2 adet havuç(büyük boy)


Evet uzun bir zaman oldu fakat o kadar yoğun geçtiki size anlatamam...Çok yorgunum bu satırları bile inanın zorla yazıyorum. Çok uzatmadan misafir soframdeki salatalardan birinin tarifini vereyim.
Daha öncede yaptığım bir salata fakat bu sefer süslemesini değiştirdim. Pelinin pastanesinde gördüğüm tatlının süslemesini salataya uyarladım.






YAPILIŞI:

1)Patateslerin kabuklarını soyarak haşlayın ve sıcakken çatalla iyice ezin. Limon suyu,zeytinyağ ve tuzunu ekleyerek iyice karıştırın.
2) Çukundur ve kornişon turşusunu ince ince doğrayın. Havuçları rendeleyin.
3)Patates püresini üç eşit parçaya ayırın. Havuç rendesi ,çukundur ve kornişon turşularını ayrı ayrı üç eşit patates püresine ekleyin.
4)Streç film ile kaplanmış büyükce bir kasenin en altına çukundur turşulu patates püresini onun üstüne havuç rendeli patates püresini en üste de kornişon turşulu patates püresini bastıra bastıra yerleştirin.Bir gece dolabta bekletin.
5)Ertesi gün düz bir tabağa ters çevirin. Üzerini mayonez ve süzme yoğurt karışımı ile sıvayın.
6)2 büyük boy havuçu düz olacak şekilde şeritler halinde kesin ve suda haşlayın.Soğuduktan sonra salatanın üzerini süsleyin.tabağın kenarlarına da ince ince doğranmış maydanoz ile çevirin.