Translate

30 Haziran 2010 Çarşamba

CEVİZLİ KARAMELLİ TART



MALZEMELER:

tart hamuru için,
100 gr erimiş yağ
2 adet oda sıcaklığında yumurta
1 tutam tuz
1 yemek kaşığı süt
1/2 su bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı + 1 parmak un


kreması için,
2 su bardağı süt
4 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1 adet yumurta
1 paket vanilya
100 gr labne

Üzeri için,

karamel sos
ceviz
böğürtlen sosu



YAPILIŞI:

1)Tart hamuru için,Şeker ve yumurtayı iyice çırpın.
2)Diğer malzemeleri de ekleyip karıştırın ve yağlanmış tart kalıbına dökerek 170 derecede ısınmış fırında 10 - 15 dakika pişirin.
2)Krema malzemelerini sürekli karıştırarak pişirin ve kaynayınca altını kapatıp, labne peynirini ekleyin.
3)Ilınan tartın üzerine kremayı sürün ve cevizleri üzerinde iri kalacak şekilde yerleştirin.
4)Karamel sos
1 su bardağı şeker
4-5 yemek kaşığı su
1 fiske tereyağ
1/2 paket krema
Şekeri iyice eritin ve altını söndürün. Krema,tereyağ ve suyu ekleyip tekrar karıştırın.(bal kavamında olacak)
En son cevizlerin üzerine gezdirerek servis yapın.
Bu yağtığımın resmi kayıp oldu onun yerine böğürtlen sosu ile yaptığımı yayınlıyorum.
Böğürtlen sosu için , yarım kilo böğürtlenleri 1/2 su bardağı şekerle pişirdim.Sonra ilistirden geçirdim ve tartın üzerine döktüm..