Translate

4 Mayıs 2009 Pazartesi

ÇİKOLATALI KEK


Cuma günü Sevgili arkadaşım Aysel ve oğulları bana geldi. Çoçuklar havada güzel olunca sokağa çıktılar bizde onlara güzel bir sofra hazırlamak için mutfağa girdik. El birliğiyle güzel şeyler yaptık.Bu arada bu ekipde kızımı da unutmamam lazım. Özellikle yumurta aklarını çırpma işi onun,kimseye bırakmıyor.Sürekli anneçim ben de birşey yapaçam deyip duruyor vermeyince küsüyor...Düşünüyorum da büyüyüncede böyle yardım etmek isteyecekmi?
o zaman dersim var çok yorgunum diye beni geçiştirecek.
En iyisi ben hazır bıulmuşken biraz çalıştırayım.Tabi 4 yaşındaki bir kız çoçuğu neler yapacaksa.....
Tarif Portakal ağacından alınmıştır.

MALZEMELER:

160 gr bitter çikolata
150 gr margarin
4 yumurta
2/3 su bardağı tozşeker
2/3 su bardağı dövülmüş fındık
2/3 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

üzeri için,
1 paket çikolata sosu(ben evde beyaz sos olduğu için onu kullandım)
1.5 su bardağı süt
fındık

YAPILIŞI:

1)Margarini benmari usulü eritin.Eriyen margarine bitter çikolatayı ekleyerek ,çikolatanın erimesini sağlayın.
2)Çikolata sıcak iken başka bir kaba alın içine 4 yumurta sarısını,şeker ve fındığı ekleyip iyice çırpın.Un,kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edin.
3)Ayrı bir kapta 4 yumurta beyazını çırparak köpük haline getirin ve diğer karışıma ekleyerek düşük hızda karıştırın.
4)Yağlanmış kek kelebçeli kalıba dökerek önceden ısıtılmış fırında 175 derecede 30 dakika pişirin.
5)Bu arada çikolata sosunu hazırlayın ve soğumaya bırakın.
6)Pişen kek soğuyunca üzerine çikolata sosunu döküp fındıkla süsleyerek servis yapın.