Translate

14 Mayıs 2009 Perşembe

ALMAN KEKİ


Hıdırellezde Hatice arkadaşımın yapıp getirdiği alman pastası. tadı herkes tarafından tam puan aldı.....

MALZEMELER:

1 paket kekun
3 adet yumurta
8 yemek kaşığı su
krema için,
3 yemek kaşığı un
2.5 su bardağı süt
1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı tereyağ
1 çay bardağı pudra şekeri

YAPILIŞI:

1)Hazır kekunu yumurta ve su ile üzerindeki tarife göre hazırlayıp kek kalıbına dökerek pişirin.
2)Krema için,un,süt ve yumurta sarısını blenderle çırpın ve pişirin.Altını kapattıktan sonra tereyağ ve pudra şekerini ekleyip mikserle çırpın.Krema soğuyunca ikiye kesilen kekin arasına sürün.
3)Üzerine pudra şekeri dökerek servis yapın.

5 yorum:

PAPATYA PRENSES dedi ki...

Hatice'nin ellerine sağlık,nefis görünüyor:)

sevil dedi ki...

sultanım ;
sevgili haticenin ellerine saglık nefis olmuş
seninde emegine saglık buya taşıdıgın için :)
afiyet olsun..
sevgiler

TAZE NANE dedi ki...

Ne kadar güzel bir görüntüsü var.
Sevgiler.

Serap'la turuncu lezzetler dedi ki...

şahane görünüyor Hatice hanımın ellerine sağlık...sevgiler

Disalce dedi ki...

haticenin ellerine sağlık...

harika görünüyor..sende süper fotoğraflamışsın yani...

öpüyorum seni canım...