Translate

15 Mart 2009 Pazar

SANİYE USULÜ ADANA

Perşembe günü yine araziye gitmiştim,muhtarı beklerken bir fırın'ın önünde durduk...nasıl güzel kokular geliyor anlatamam...Arabadan inip fırına gittiğimde yeni tırnaklı yani lavaş çıkardıklarını gördüm,hemen aldım...Eve dönünce bundan ne yapmalıyım diye düşünürken aklıma adana geldi..Daha önce yapmış değildim ama bir kaç arama yaptıktan sonra tarifleri karıştırarak kendimce bir tarif yaptım.Ustalardan özür dilerim gerçek adana nasıl yapılır bilmem ama ben bu şekilde yaptım ve çok da güzel oldu...

MALZEMELER:

300 gr yağlı kıyma
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı isot
1 yemek kaşığı önceden suyla ıslatılmış kırmızı biber
tuz

YAPILIŞI:

Bütün malzemeleri iyice karıştırarak yoğurun. 10 dakika dolabta beklettikten sonra tekrar yoğurun ve şişlerinize elinizle bastıra bastıra yerleştirin.Ben fırın teli üzerine kızartım .Gayet nefis oldu..



eşim yoğrutlu isterim deyince ona bu şekilde servis yapıldı.


Ben ve oğlumda soğanlı sumakla birlikte sade olarak yedik..
daha önce niye yapmadığıma pişman oldum hem kolay hemde çok lezzetli olmuştu. hepinize tavsiye edilir.