Translate

31 Mart 2009 Salı

DOĞUM GÜNÜM


29 MART benim doğum günümdü ve çok güzel hayallerim vardı,istediğim pastayı yapacak ve arkadaşlarımla güzel bir gün geçirecektim. Fakat bunların çoğunluğunu yapamadım çünkü hastalandım tam 4 gündür yatıyorum ancak bugün kalkıp işe gelebildim.
Bu yüzdende sitemle hiç ilgilenemedim. Kolay kolay hasta olmayan biri olarak benim için çok zor günlerdi.
Neyse pastama gelelim dedimya çok güzel bir pasta süsleyecektim günler öncesinden kafamda tasarladım.Fakat yapamadım ..Gerçi yaptığım pastamın lezzeti herkes tarafımdan çok beğenildi tadı gerçekten süper olmuştu ama görüntüsü yapmak istediğim pastanın görüntüsü değildi.Ateşler içinde yanarken ve ayakta durmakta zorlanırken ançak bu kadar oldu....


Pandispanya olarak hünerlibayanların yoğurtlu kakaolu pandispanya tarifini kullandım.Çok da memnun kaldım.Tarifi aynen yazıyorum.Ara krema olarak yine aynı arkadaşın kakaolu pastacı kremasını kullandım ,ondan da çok menun kaldım.Pandispanyayı bir gece önceden yapıp bekletirseniz daha lezzetli oluyor.

YOĞURTLU KAKAOLU PANDİSPANYA (24 cm'lik kalıp için)

Malzemeler

4 Adet Yumurta
4 Türk Kahvesi Fincanı Toz Şeker
3 Türk Kahvesi Fincanı Un
1 Türk Kahvesi Fincanı Yoğurt
2 Yemek Kaşığı Kakao
2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
3 Yemek Kaşığı Kaynar Su
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya

ÜZERİ İÇİN,
1 poşet kakolu krem şanti
1 su bardağı süt
damla çikolata
şam fıstığı


KAKAOLU PASTACI KREMASI

MALZEMELER:

3 Su Bardağı Süt
2 Çay Bardağı Şeker
1 Yemek Kaşığı Un
2 Yemek Kaşığı Kakao
2 Tatlı Kaşığı Mısır Nişastası
1 Adet Yumurta Sarısı
1 adet portakal kabuğu rendesi

YAPILIŞI:
KREMANIN,
1) Tüm malzemeleri küçük bir tencereye koyun. Orta ateşte çırpma teli ile sürekli karıştırarak pişirin.
2) Karışım kaynamaya başlayınca, (göz göz olunca) bir iki kez karıştırıp, ocağın altını kapatın.
3)Karışım ılınıncaya kadar ara karıştırarak kabuk tutmamasını sağlayın.
PANDİSPANYA İÇİN,
1)Yumurta aklarını mikseler iyice çırpın.
2)Yumurta sarılarını şeker ve sıcak su ile iyice çırpın.
3)Un,kabartma tozu,vanilyayı ayrı bir kapta eleyerek karıştırın.
4)Yumurtalı şeker karışımına yoğurt,sıvıyağ ve kakaoyu ekleyerek bir daha mikserle karıştırın.
5)Unlu karışımı ilave ederek çırpmaya devam edin.En son yumurta aklarını ilave edin hiç söndürmeden alttan üstte doğru hafif hafif karıştırın.
6)Altına yağlı kağıt serilmiş kelebçeli kalıba dökerek önceden ısıtılmış fırında 35 dakika pişirin.
7)Krem şantiyi hazırlayın.
8)Pandispanya ikiye bölün.Keki ıslatmaya gerek yok yoğurtlu olduğu için ıslak bir kek oluyor.Arasına pastacı kremasından sürün ,üzerine şam fıstığı ve damla çikolata serpin. Krem şantili karışımda tekrar sürüp ikinci katı koyun. Üzerini pastacı kreması ile kaplayın.
Kalan krem şantiyi üzerine dökerek kaşığın arkası ile desen yapın.Kenarlarını file fıstıkla süsleyerek servis yapın.