Translate

2 Şubat 2009 Pazartesi

LAHANA KAVURMASI

Gülay arkadaşım Sena'nın yaşgünü için daireye yapıp getirdiği lezzetlerin içinde en beğenileni lahana kavurması oldu. Nerdeyse 20 senedir Trabzonda yaşayan biri olarak ilk kez tadına baktım herkes gibi benim de hoşuma gitti.

Dün Gülayla araziye gittik. Köylerdeki lahanaları görünce aklıma geldi sağolsun arkadaşımın köyüde yolumuz üzerindeydi kendi bahçesinden tazecik toplayıp bana verdi. Bana da akşam eve gidip pişirmesi kaldı. Tabi tarifi Gülay'dan aldım. Bu sabah pişirdiğimden daireye getirdim ve hep birlikte kahvaltı yaptık. Güzel olduğu söylendi...Sizlerde deneyin bakalım.


lahana kavurması

MALZEMELER:

Ölçü veremiyeçeğim gözkararı.......

lahana
fasulye
soğan
kırmızbiber
havuç
sıvıyağ ve tuz,kırmızı pul biber

YAPILIŞI:

1)Lahanaları saplarıyla beraber ince ince doğrayın. İyice yıkadıktan sonra kaynamış suda haşlayın.Haşlarken içine fasulyeleri de atın.İkisi beraber haşlansın.
2)Soğanı ince ince doğrayarAk sıvıyağda kavurun. Sonra rendelenmiş havuç ve ince ince doğranmış kırmızbiberleri ekleyerek kavurmaya devam edin.
3)Haşlananan fasulye ve lahanaları iyice süzerek kavrulanan soğanlara ekleyin.Tuzu ve pul biberi ekleyerek iyice kavurun.