Translate

9 Şubat 2009 Pazartesi

ÇİKOLATALI YAŞPASTA

Annem yaşpastaya bayılır ,hergün yese hayır demez...O gelince sık sık yaşpasta yapar oldum. Pazar günü için yaptığım diğer bir lezzetde bu yaşpasta oldu,pandispanya olarak klasik bir pandispanya kullandım(tarif hünerli bayanlara ait) fakat annem bu sefer bir başka güzel olduğunu söyledi.
Kızımı kıskanan oğlum bu pastayı yaparken yumurta akı çırpma işlemini ben yapaçağım diye tutturdu.Annem tarafından diğerine göre daha çok beğenilince de''gördünüzmü ben Özge'den daha güzel çırpıyorum demezmi......!!

Ne diyeyim ..Oğlum 10 yaşında kızım 4 ..

dalmaçyalı

gelelim tarife...

MALZEMELER:

· 4 Adet Yumurta
· 4 Türk Kahvesi Fincanı Toz Şeker
· 4 Türk Kahvesi Fincanı Un
· 2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
· 3 Yemek Kaşığı Kaynar Su
· 1 Paket Kabartma Tozu
· 1 Paket Vanilya
KREMA,

1 paket Dr.Oetker vanilyalı puding
2 su bardağı süt
1 paket beyaz krem şanti
1 çay bardağı süt
80 gr lık çikolata

YAPILIŞI:

1)Yumurta sarılarını şekerle iyice çırpın.Sıvıyağ,kaynar su,vanilya,kabartma tozu ve unu ekleyerek çırpmaya devam edin.
2)Yumurta aklarını en az 10 dakika çırpın ve kar haline gelince unlu karışıma ekleyin. Ama dikkat edin karıştırarak değil alttan üste alır gibi biribirne karıştırın.
3)Yağlanmış kalıbınıza dökün ve ısıtılmış fırında pişirin.
Keki bir gece önceden yapıp bekletirseniz daha iyi sonuç alırsınız.
4)Krema için vanilyalı pudingi 2 su bardağı süt ile pişirin.Krem şantiyi 1 çay bardağı süt ile çırpın.
5)Dinlenmiş keki ikiye kesip her iki parçayı süt ile ıslatın.
6)Alttaki kekin üzerine vanilyalı pudingden sürün, bolca damla çikolata dökün. Pudingin birazını üzeri için ayırın.İkinci keki üzerine koyarak kalan pudingle üzerini kaplayın. Krem şantiyide en son üzerine ve kenarlarına sürün.

Ben üzeri için çikolatayı erittim ve yağlı kağıda dökerek dondurdum. İyice donunca kırarak pastanın kenarlarında ve üzerinde süslemek için kullandım