Translate

29 Ocak 2009 Perşembe

PERDE PİLAV

Bu aralar hergün arazideyim sizleri ziyaret edemiyorum ,izin dönüşü işler birikmiş ..
Biraz rahatlayınca hepinize teker teker uğrayaçağım. Araziye gitmeden önce en azından bir tarif yayınlayayım dedim.

Pere pilav aslında hamurla yapılır ve özel bir kabıda vardır. Benimkisi çatma perde pilav yani kolayı.Çalışan biri olarak aklıma gelince hemen yufkayla yaptım.Fakat tek birbüyük kapta hazırlamak yerine küçük kaselerde kişiye özel tek porsiyonlarda yaptımBunu nino da görmüştümve hoşuma gitmişti. Kendisine teşekkürler.

perde pilav

MALZEMELER:

iÇ PİLAV İÇİN,
3 kase pirinç
1 paket dolmalık fıstık
1 paket kuş üzümü
2 adet soğan
tuz,yenibahar,kimyon
1 yemek kaşığı tereyağ
sıvıyağ

3 adet tavuk göğsü
2 adet yufka
üzeri için 1 ymurta sarısı

YAPILIŞI:

1)Pirinçi sıcak su ve tuzla 1 saat önceden ıslayın.
2)Tavuk göğüslerini haşlayın ve ince ince didin.
3)Soğanları ince ince doğrayın ve sıvıyağ ,tereyağ karışımı ile kavurun.Sonra dolmalık fıstıkları ekleyerek kavurmaya devam edin.Fıstıkların rengi dönünce iyice yıkanmış ve suyu süzülmüş pirinçi ekleyin.Bu arada tuzunu da ilave edin.
4)1-2 dk çevirince iyice yıkanmış kuş üzümlerini tencereye ekleyin ve pirinç kavrulana kadar karıştırın. Diğer baharatları ve sıcak suyu ekleyerek pişmeye bırakın.
5)İç Pilav dinlendikten sonra tavukları ilave ederek karıştırın. Tavuk yerine çiğerde kullanabilirisiniz.
6)Her bir yufkayı dörde bölün.Bir kasenin içine yayın ve iç pilavdan koyduktan sonra kenarlardaki yufkaları üzerine kapatarak ters çevirerek tepsiye dizin. Bütün yufkalara aynı işlemi yaptıktan sonra üzerlerine yumurta sarısı sürerek fırına verin. Üzeri kızarana kadar pişirin.

Misafir ağırlamak için süper bir menü hepinize tavsiye ederim. İç pilavı sade olarak da servis yapabilirsiniz.