Translate

1 Ocak 2009 Perşembe

KETE

Mine hanım ,çok sevgili ablam....Yakınlarda kızı Tuba doğum yaptı,çok güzel bir oğulları oldu.Allah analı babalı büyütsün. Tuba şimdi Ereğli'de onu öpüyorum.
Neyse keteye gelelim.Bu mükemmel lezzeti ilk onda yedim ve bayıldım benim gibi bütün arkadaşlar bayıldı ve herkes tarifini aldı.Aldı diyorum bu nerdeyse bir on yıl önceye dayanır. O gün bu gün benim canım kete isteyince Mine hanıma söylerim ve bana yapardı. Ama bu sefer kendim yapmak istedim onun gibi becereçekmiyim diyede endişelenmedim değil... yani biraz stres de yaptım ...
Hamuru çok güzel açılınca becerdim diye düşündüm ama erkenden sevinmişim. Çünkü pişirmeside en az burması kadar (iki kişiyle daha kolay buruluyor)benim için zor oldu.
Oldu diye çıkardım fakat servis yaparken gördümkü biraz daha pişip içini çekmeliymiş. Ama tadı güzel olmuştu....

kete

MALZEMELER:

1 çorba kaşığı pakmaya
1 çorba kaşığı şeker
1/2 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
ayrıca 1 su bardağı ılık su
1 çorba kaşığı tuz
aldığı kadar un
200 gr tereyağ

YAPILIŞI:

1)Pakmaya,şeker,yarım bardak ılık su ve süt ile eritilir.
2)Eriyince diğer 1 bardak ılık su ve tuz eklenir.
3)Aldığı kadar un eklenerek yumuşak bir hamur yapılarak mayalanmaya bırakılır.
4)Hamurumuz mayalanınca 10 eşit bezeye ayrılır. Bir tavada da tereyağ eritilir.
5)1. bezeyi bir yuvarlak tepsi ebatında olacak şekilde açın ve üzerine tereyağ sürün.Herbir bezeyi aynı şekilde açın ve aralarına tereyağ sürerek üst üste koyun.
6)Üst üste duran açılmış 1o yufkayı rulo yapın. Bu rulonun iki ucunu farklı tarafa çevirerek burmaya başlayın ama dikkat edin kopmasın.Hem burun hemde elinizle çekerek uzatın.
7)Bu ölçüler yuvarlak borcama tam geliyor. İstediğiniz büyüklüğe gelince borcamın ortasından başlayarak spiral şekilde dolandırın.
8)Tepsi mayasının gelmesinden sonra pişirin. Fakat dikkat edin üstü pişiyor ama içi hamur olabilir. Kalın bir kete olduğu için pişirmesi önemli oluyor.

13 yorum:

SARI PAPATYALAR dedi ki...

Tükettiğin her Siyonist ürünü Müslüman Filistin halkının üzerine füze oluyor, bomba oluyor yağıyor. Bizler bütün Müslümanları ve vicdandan zerre kadar nasibini almış tüm "insanları" Yahudi ürünlerini BOYKOT etmeye davet ediyoruz. İşte o ürünler: MC. Donalds, İntel, Johnson&Jhonson, Nestle, Danone, Maggi, Huggies, Calvin Klein, Loreal, IBM, Marks&Spencer, Schwepps, Coca- Cola

ufuk dedi ki...

selam, bu anlattıgınız erzurum ketesimi acaba.ben arasına kavrulmuş un kondugunu duymuştum sanırım o farklı.çok güzel görünüyor ellerinize saglık

kelebeklisaniyeler dedi ki...

2009 yılında da hiç ümitsiz kalmaman ve hayallerine kavuşman dileğimle. İyi ve sağlıklı seneler!

Canim optm seniiii

HÜLYA dedi ki...

ELİNE SAĞLIK CANIM BİR DAHA Kİ SEFERE DAHA İYİ OLUR EMİN OL... AFİYETLER OLSUN CANIM

Bir Dilim Düş dedi ki...

2009 tüm güzellikleriyle hepimizi sarsın!! Keteyi de annem çok sever, hazır tarifini bulmuşken yapıp götürmek lazım, teşekkürler canım.

Sevgiler,
Evren

Adsız dedi ki...

Biz de Kete'yi en güzel Fatma Teyzem yapar:)
Ellerine sağlık canım,nefis görünüyor..

Mutfaknotlari dedi ki...

33. PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİNİN EV SAHİBİYİM SEVGİLİ ARKADAŞLARIM;http://porselendemlik.com/http://birdemliksohbet.blogspot.com/http://selmahlc.blogcu.com/tarafından hazırlanmış olan porselen demlik çay saati için05 ocak 2009 (PAZARTESİ)- 18 OCAK2009 TARİHLERİ ARASINDA “PORSELENDEMLİK ÇAY SAATİ ‘NİN 33” EV SAHİBESİ OLARAK http://mutfaknotlari.blogspot.com/ GÖREV YAPACAĞIMYANİ BEN YAPACAĞIM…SİZ SEVGİLİ ARKADAŞLARIMI VE KATILMAK İSTEYEN HERKESİ ETKİNLİĞİMİZE DAVET EDİYORUM!!!HEP BİRLİKTE ÇOK GÜZEL TARİFLERİ KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ. TARİFLERİNİZİ HAZIRLAYARAK.VE TARİFİNİZE"PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ 33.HAFTA " BAŞLIĞINI YAZARAK SAYFANIZDA YAYINLAMANIZI VE BANA YORUM BIRAKMANIZI RİCA EDİYORUM.C BOXA BIRAKILAN NOTLAR GÖZDEN KAÇABİLİR LÜTFEN YORUM YAZIN.SENİ VE BU YORUMU OKUYAN HERKESİ DAVET EDİYORUM ZİYARET EDİPTE BİZZAT DAVET EDEMEDİĞİM DOSTLARIM LÜTFEN BU YAZIYI NERDE OKURSANIZ SİZDE KATILIN EMİNİMBU ETKİNLİK SAYESİNDE BİR ÇOK ARKADAŞIMIZ OLUYOR MUTLAKA KATILIMIZI BEKLİYORUM.. ŞİMDİDEN KATILIMCI ARKADAŞLARIMA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM.

Adsız dedi ki...

Off offf, harika gözüküyor. Eminim çok lezzetli olmuştur... Ellerine sağlık...

Disalce dedi ki...

ıımmhh ellerine sağlık şekerim...

nefis görünüyor...tubayada hayırlı olsun..bebeğini güle güle büyütsün...

senide kocaman öpüyorum canım...

NzlGl dedi ki...

Sevgili saniyesultan

Ellerinize sağlık nefis görünüyor keteniz.
Sizinki bir başka kete demekki. Komşum da kete yapıyor ama hem tek tek hemde içine kavrulmuş un koyarak

oda çok güzel oluyor

sevgilerimle

NiNo dedi ki...

mmmm nefis bisi olmus bu eminim super gorunuyor saglikli yillar

Jasminskager dedi ki...

Ellerine saglik canim nede guzel olmustur olsada yesem simdi.Muhtesem gorunuyor.

Adsız dedi ki...

canım cok nefıstır ellerıne saglık sevgıler..