Translate

25 Ocak 2009 Pazar

EKMEK KÖFTESİ



Merhaba ben geldim...Gerçi bırakdığınız az yorumlardan anladığım kadarıyla eksikliğim hiç fark edilmemiş zaten.......Neyse gelelim lezzetimize gitmeden önce yağtığım bir lezzet. Evde kalan bayat ekmekleri değerlendirmek için yapmıştım. Dairedeki arkadaşlarla birlikte yedik,hepsinin çok hoşuna gitti...

Ayrıca kızım için bırakılan yorumlara da teşekkür ederim. Allah hepinizden razı olsun.

EKMEKÖFTESİ

MALZEMELER:

1 bayat ekmek
1 adet soğan
2 yumurta
yarım bağ maydanoz
1 çay kaşığı karbonat
tuz
kıvamı sağlamak için yeteri kadar un
kızartmak için sıvıyağ
üzeri için,
sarımsaklı yoğurt
kuru nane ve kırmızı pul biber

YAPILIŞI:

1)Bayat ekmeği suyla ıslatılarak iyice ufalayın fakat suyunu iyice süzün. Ekmeğin üzerine rendelenmiş soğan,yumurta,maydanoz,karbonat ve tuzu koyup yoğurun. Biribirini tutacak hale gelecek şekilde un ilavesi yapın. Ceviz kadar toplar olacak şekilde hamurdan alıp yuvarlayın.
2)Kızgın yağda kızartın.
3) Köftelerin üzerine sarımsaklı yoğurt dökünve nane ve kırmızı pul biberle süsleyerek servis yapın.