Translate

5 Ocak 2009 Pazartesi

APERATİFLER

Yılbaşı gecesi için yaptığım mezelerden bazıları. Biz misafirlerimle çok sevdik.

HAYDARİ

HAYDARİİİİİ

MALZEMELER:

1 su bardağı süzme yoğurt
3 yemek kaşığı beyaz peynir rendesi
2 diş sarımsak
dereotu(arzuya göre)
kimyon
tuz,nane,pul biber
2 yemek kaşığı zeytinyağ

YAPILIŞI:

Süzme yoğurt,peynir,sarımsak,dereotu ve baharatları iyice karıştırın. Servis tabağına aldıktan sonra üzerine zeytinyağı gezdirin ve kırmızı pul biberle süsleyin.

MUAMMARA

MUAMMARAAAAA

MALZEMELER:

3 dilim bayat ekmek
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz veya fındık
3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı biber salçası
kimyon,karabiber,kuru nane
kibrit kutusu kadar beyaz peynir(istenirse katılmaya bilir.)
1 limon suyu
2 yemek kaşığı zeytinyağ

YAPILIŞI:

1)Ekmekleri limon suyuyla ıslatarak ufalayın. İçine salça,ceviz,sarımsak ve baharatları ekleyerek karıştırın.
2)En son zeytinyağı ekleyerek servis tabağın alın.Servis aşamasında marulla süsleyerek servis yapın.Ben dondurma kaşığı ile servis yaptım.