Translate

11 Aralık 2008 Perşembe

PAMUK TAVUK

Hafta sonu olunca çoçuklar ya tavuklu bir menü yada köfteli bir menü istiyor.
Gecen hafta ilk kez denediğim ve bundan sonra sıkca deneyeçeğim bir lezzeti sizle paylaşmak istiyorum.Tavuk göğsü o kadar yumuşak olduki tavuk göğsünü yavan bulan eşim bile beğendi.
O beğendiğine göre anlayın lezzetini.......
Tabi yanına pilav ve soğan halkaları.
Soğan halkalarını da ilk kez denedim.gerçekten benim çok hoşuma gitti.Oğlum ve eşim pek sevmediler.
Tarifi bugün yazmak istedim belki sizlerde hafta sonu denemek istersiniz.

tavuk

MALZEMELER:

8 adet tavuk göğsü
1.5 su bardağı un
1/2 su bardağı zeytinyağ
1 su bardağı süt
1 limon kabuğu rendesi
1 yemek kaşığı curry
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşışı kimyon

YAPILIŞI:

1)Tavuk göğüsleri enlemesine ince ince kesin. Yani fileto haline getirin.
2)Bir kabın içine un koyun,kesilen tavuk göğüsleri unun içine atarak 15 dakika bekletin.
3)Başka bir kabın içine,zeytinyağ,limon kabuğu rendesi,curry,süt ve baharatları koyarak karıştırın.
4)Fazla ununu aldığınız tavukları bu karışıma bulayıp 1 saat kadar bekletin.
5)Yağsız tavada arkalı önlü kızartın.

SOĞAN HALKALARI:

Soğanları halka halka doğrayın ve halkaları tek tek ayırın.Eşit miktarda un ve nişastayı derin bir kasede karıştırın.Sarımsak ve istediğiniz baharatları ekleyin.En son boza kıvamına gelene kadar soda ekleyerek çırpma teli ile iyice karıştırın.

Hazırlanan bu sosa soğan halkalarını batırarak kızgın yağda kızartın.

Not:
tavuk tarifi SELİN ÇAĞLAYAN'A, soğan halkaları da SERİNMAVİ arkadaşlarıma ait.Her ikisine de teşekkürler.