Translate

28 Aralık 2008 Pazar

KAR YAĞDI

MALZEMELER:
* 1 paket etimek

Islatmak için:

* 1 su b. pekmez
* 2 su b.su

Muhallebisi için:
* 4 su b. süt
* 2 silme çorba k.un
* 1 çorba k. nişasta
* 1 p. vanilya
* 1 su b. toz şeker
* 1 paket toz şanti
* 1,5 su b. süt

naryağdı
YAPILIŞI:

1)1 paket etimeği fırın kabına dizin.Etimeği ıslatmak için tavaya 1 su bardağı pekmezi alın.Pekmezin üzerine 2 su bardağı sıcak su ilave edin birlikte kaynatın.
2)Fırın kabına dizilmiş olan kızarmış etimeklerin üzerine sıcak olarak pekmezli suyu ilave edip etimekleri ıslatın.
3)Şantisi için bir kapta 1 paket toz şanti ile 1.5 su bardağı sütü çırpın.
4)Muhallebisi için tencereye 4 su sütü alın.Sütün üzerine 2 çorba kaşığı silme unu ilave edin.Üzerine 1 çorba kaşığı nişasta 1 paket vanilya,1 su bardağı toz şeker ilave edin.Muhallebiyi sürekli karıştırarak pişirin.
5)Şantiden 1 çorba kaşığı alıp kremanın içine ilave edip karıştırın.Hazırlanan kremayı etimeklerin üzerine dökün.Muhallebi soğuduktan sonra üzerine şanti sürün.Fakat şantiyi düzeltmeyin kaşıkla dalgalı dalgalı yaparak bırakın.
Üzerini nar ile süsleyeçektim fakat marketten aldığım nar bozuk çıktı ,boş olmaso-ın diye dondurucudaki çileklerle süsledim.

Asıl tarif Oktay ustaya ait. ben biraz değişiklik yaptım.