Translate

21 Kasım 2008 Cuma

PAZILI RULO

pazılı rulo

MALZEMELER:

1/2 su bardağı ılık su
1/2 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvıyağ
yarım paket yaşmaya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
alabildiğine un
1 yumurta (sarısı üzerine)
iç malzemesi,
yarım kilo pazı
1 adet iri soğan
sıvıyağ

YAPILIŞI:

1)Pazıları temizledikten sonra doğranıp az suyla haşlayın.Pazıları süzdükten sonra elinizle suyunu iyice sıkın. Soğanları ince ince doğrayın ve sıvıyağda soteleyin ,pazıları da ilave ederek kavurun. Tuzunu ve isteğinize göre baharatlarını ekleyin.
2)Süt,şeker,su ,tuz ve mayayı karıştırın ve 5 dakika kabarmasını bekleyin.Sıvıyağ,yumurta akı ve unu ilave ederek yumuşak bir hamur elde edin.
3)Hamurdan yumruk kadar bezeler yapın. Bezeleri oklava ile 2mm kalınlığında açın. Üzerine çok az sıvı yağ sürdükten sonra pazılı içten de bütün yufkanın üzerine yayın.Sonra rulo şeklinde sarıp dikdörtgen tepsiye düz olarak yerleştirin. Bütün yufkalara aynı işlemi yaparak tepsiye dizin ve üzerlerine yumurta sarısı sürün.
4)Bıçakla3-4 cm genişliğinde keserek fırına verin.