Translate

16 Aralık 2008 Salı

HAMBURGER EKMEĞİ


Fotograf-0099

MALZEMELER

1 Su Bardağı Ilık Süt
1 Su Bardağı Sıvı Yağ
1 Su Bardağı Yoğurt
1 Yumurta (akını hamura kattım,sarısını üzerine sürdüm.)
1 Tatli Kaşığı Tuz
1 Tatli Kaşığı şeker
1 Paket Toz Maya
Aldığı Kadar Un (Yumusak Bir Hamur Olacak Kadar)


YAPILISI:

1)Ilık sütte toz mayayı eritip, bütün malzemeleri karıştırın ve yavaş yavaş un ekleyerek, yumusak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
2) Hamurun uzerine nemli bir bez koyup, mayalanana kadar dinlendirin.
3)Hamurdan büyük parçalar koparıp, top haline getirin ve yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, 180-200 derece fırında üzerleri hafif kızarana kadar pişirin.
Pişen poğacalarınızı hemen fırından çıkartıp, üzerlerine havlu veya sofra bezi örtünki kurumasın.

Oğlum bu poğacaları ortadan bölüp peynir ve domates koyarak yada köfteyle hamburger şeklinde yemeyi çok seviyor.O yüzden pişerken içine hiçbirşey koymuyorum.Hepinize tavsiye ederim.
Mayalı poğaca tarifi çok denedim ve en güzelinin bu olduğuna karar verdim. Sizde deneyin bakalım.