Translate

5 Kasım 2008 Çarşamba

CEVZİLİ TART VE PDÇSE-29

Yeşil Kivi'nin sitesinde bu tartı görünce hemen yapmalıyım diye düşündüm. Aklıma da çok çikolata seven Figen arkadaşım geldi. Kendisi çok zayıf olmasına rağmen tatlı ve çikolataya hiç dayanamaz yer fakat kilo da almaz.Neyse nazar etmeyeyim...Onun geleceği akşam bu tartı yaptım. Çok güzel olmuştu. Özellikle 1 gün dışarda durunca tadı daha süper olmuştu.
Eğer bu tarifi denemediyseniz çok şey kaybediyorsunuz benden söylemesi.Hele o kavrulmuş cevizlerin lezzeti süper. Ben hiç ceviz yemem ve sevmem fakat bu tart daki lezzeti harika idi.

MALZEMELER:

110 gr iri kıyılımış ceviz
200 gr tereyağı
80 gr lık bitter çikolata
250 gr şeker
1 paket kakao(40 gr'lık)
3 yumurta
1 paket vanilya
85 gr krem peynir
70 gr un
1 çay kaşığı tuz

Ganaj için,
1/3 krema
80 r'lık bitter çikolata

Fotoğraf-0175

YAPILIŞI:

1)Cevizleri iri olarak kırın ve 170 derece fırına koyarak kavurun.
2)Tereyağını tencerede eritin ve ocaktan aldıktan sonra içine bitter çikolatayı kırarak ilave edin ve karıştırın.
3)Bu karışımı kabınıza alın,şekeri ve kakaoyu ekleyerek mikserin en düşük ayarında 3 dk.çırpın.
4)Yumurtaları kırarak sürekli karıştırın ve mikserin en yüksek ayarında 8 dk.çırpın.
5)Vanilya ve krem peynir, ekleyerek tekrar çırpın.En son un ve tuzu ekleyin ve çırpın.
6)Bu arada kavrulmuş cevizleri karışıma ekleyin ve kaşıkla karıştırarak yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıba veya tart kalıbına dökerek 150 derecede pişirin.
7)Pişince alın ve soğumaya bırakın.
8)Bir tencereye kremayı koyun ve eritin ama asla kaynatmayın.Ocaktan aldıktan sonra bitter çikolatayı ekleyin ve karıştırarak erimesini sağlayın.
9)Tartı kalıptan çıkarın ve servis tabağınıza alın.Krema sıkma pompasının ucuyla tart üzerinde delikler acın ve ganajı tartın içine pompalayın.Her deliğe aynı işlemi yapın.

1 gece dolabta beklettikten sonra servis yapabilirisiniz.
servis yapmadan önce oda sıcaklığına 2-3 saat beklerse daha iyi olur.
Not:Tarif Yeşil Kivi'den alınmıştır.

tarifim devam eden etkinliğe gitsin. Karabiberinmutfağına kolay gelsin.