Translate

17 Ekim 2008 Cuma

REİCH

Resim 013

İşim sebebiyle hep köylerde ve yaylalarda gezdiğim den değişik değişik doğa harikalarına rastlıyorum.Resimdeki mantarlarda bunlardan biri. Aslında görüntülenecek o kadar güzellik var fakat yanımda fotoğraf makinası taşımayı adet etmediğim için fotoğraflayamıyorum.

O gün yanımdaki arkadaşın fotoğraf makinası yanında olduğu için bu güzeliği çekebildik. Birde bu mantarın sütlü kahve renklisi vardı. Adı nedir niye düşünürken bir sitenin reklamlarında aynı mantarı gördüm. Japon veya Cinliler hangisi olduğunu hatırlayamıyorum,bu mantarın adının reich olduğunu ve kanser tedavisinde kullanıldığını ayrıca bu mantarın içinde olduğu bir ilacının üretilerek satıldığı belirtiliyordu.

Yani ülkemiz her konuda çok zengin. Ama kullanmayı bilmiyoruz. Belki yöre halkının eskilerine sorsak neye fayda ettiğini bize söylerlerdi.
Diyeceğim ülkemizin kıymetini bilelim.Her taşı toprağı şarkıda da dediği gibi altın.Yeterki biz onu işlemeyi bilelim.

7 yorum:

elif dedi ki...

merhaba
bunlar bizim gelincik mantarına benziyor. yemeğini yapıp siteme koydum bakmak ister misin canım

Saliha dedi ki...

ne guzel ne hayranlık verıcı ya....meslegını merak ettım zevklı gıbı:)))

sanıyecım hatım dagıtıyorum sevgılı esra ıcın sayfama gelıp bı bakarsan ve cuz alabılırsen cok sevınırım:))

NiNo dedi ki...

Allahim bilmedigimiz sirlarla dolu ne guzellikler yaratiyor cok guzeller cokk

Unknown dedi ki...

Ne kadar güzeller. Ben bu mantar cinsinin zehirli olduğunu sanıyordum. Yanlış mı biliyorum acaba?

HÜLYA dedi ki...

bu ne harika bir görüntü böyle ilk kez görüyorum valla. Yyalalar bu tür bitkilerle dolu aslında araştırılsa neler neler çıkar.. Ama yok biz dışa bağımlı yaşamaya lıştırılmışız ya ne gereği var araştırmaya monoton monoton oturup elin ürettiklerini yiyelim biz.

Bu tür bitkilerin araştırılması lazım özellikle yaylalarda olan bitkilerin çünkü onların herbiri bin derde devaymış bizim büyüklerimiz dedelerimizin dedeleri zamanında ilaçmı varmış herkes bu bitkilerle iyileşirmiş...

Canım paylaştığın için çok sağol.. sevgiler

Feyza Fidan dedi ki...

Saniyecim, muhteşem bir görüntü, insanda zehirli izlenimi bırakıyor ama ne kadar şifalıymış..
Sevgiler..

Adsız dedi ki...

Bu mantarı biliyorum. Köylüler toplayıp satıyorlar mantar zamanı.ve şu sıralar ormanda var bu mantarlardan. Çok lezzetli çok güzel bir mantardır.