Translate

12 Ekim 2008 Pazar

PASTAHANE TUZLUSU

Daha önce bahsettiğim gibi bayram tatilinde eski pasta defterimi buldum.İlk tarif olan sosyete mantısını sizlerle paylaştım.İkinci sırada bu tuzlu pasta tarifi vard, hemen aklıma yine o yıllar geldi.

yine annemim misafirlei geliyor ve ben bunlardan yapıyorum. Sağolsun annem çok aktif bir bayandı o kadar çok günü vardı ki ben yetişemiyordum. Halen öyle desem yalan olur. Dizlerine protez takıldıktan sonra eskisi kadar gezemez oldu...Diz dedimde biz bayanlar için en önemli organlardan biri olduğunu düşünmeye başladım.Neden mi?

Annemim dizleri ağırmaya başlayınca doktor yere eğilip silmemesini,çok fazla ayakta durmamasını söyledi...Annemde beni yer silerken görünce ''kızım dizlerine dikkat et,öyle silme sonra çekersin'' derdi. Derdi de dinlermiydim hayır...
ha bi gayret silemeye devam sanki hergün silinmezse birşey olacak.Neyse uzatmayayım.Şimdi sağdizim ağrıyor ve doktor yer silmemi yasakladı.Bu benim için çok kötü oldu sanki en sevdiğim şey elimden alınmış oldu.Keşke annemin sözünü dinleseydimde bu ağrıları çekmeseydim.Tabi giden gitti.


düzenli

Tuzlu pastadan nerelere geldik.Bu yazıyı okuduktan hemen sonra mutfağa girin ve bu tarifi deneyin. Pişman olmazsınız.Ağızda dağılan ve müthiş mahlep kokusuyla beni ye diyen müthiş bir tarif.

MALZEMELER:


125 gr oda sıcaklığında margarin
2 çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı mahlep
1 çay bardağı sirke
1 yumurta ( akı üzeri için)

1 çay bardağı çörekotu(arzuya göre)
1 paket kabartma tozu
Alabildiğine un

Çörek otu,susam


YAPILIŞI:

Bütün malzemeyi iyice karıştırarak yumuşak bir hamur elde edin.Ben hamurun içine çörek otu koydum.Çok hoş bir aroma verdi.İçine koymazsanız üzerine serpebilirsiniz. İstediğiniz şekli verin. Yumurta akına ve arzuya göre çörek otu ve susama batırarak yağlanmış tepsiye dizin ve fırına verin.
Bu kurabiyenin püf noktası pişirmesi..
Pişti taman dedikten sonra bir 10 dakika daha fırında tutun. İçinin kendine çekmesi ve ağızda dağılan bir kurabiye olması için...
İki türlü şekil verdim. Çiçek şeklinde yaptıklarımın üzerine sadece kırmızı biber serptim.

Fotoğraf-0135a

8 yorum:

elma şekeri dedi ki...

tuzlulara evet....

Harika bir görünümleri var ellerinize saglik.....

Ayrica gecmis olsun sagliginiza önem verin bence........

keskinli dedi ki...

selam birde burdan selam vereyim dedim blogspot sayfanida ekledim sevgiler

PAPATYA PRENSES dedi ki...

benim pastane kurbayisenin tarifine benziyor ve çok seviyorum ben böyle tuzlu kurabiyeleri.
ellerine sağlık canım..

anneciğine de sana da geçmiş olsun,Rabbim şifa versin..

Bir Dilim Düş dedi ki...

Süper görünüyorlar ellerine sağlık canım!!!

Sevgiler,
Evren

SARI PAPATYALAR dedi ki...

sultanım gene harika tariflerin ellerine sağlık ya bende güzel tarifleri olan arkadaşları seçip bir gün mü başlatsam acaba? böyle bak bak nereye kadar

TAZE NANE dedi ki...

Görünüşleri çok güzel.
Tadlarıda harikadır.
Ellerine sağlık.
Sevgiler.

Lezzet Gemisi dedi ki...

saniyecim... yorumuna çok teşekkür edrim canım. anneciğine ve sana geçmiş olsun.. anne sözü ne kıymetli değil mi.. şimdi de ben kendi kızıma söz dinletmeye çalıştıkça, annemin kulaklarını çınlatıyorum. :) tuzlu kurabiler nefis görünüyor. ellerine sağlık. iyi akşamlar canım. sevgiler..

Adsız dedi ki...

cok lezız gorunuyor ellerınize saglık sevgıler..