Translate

23 Ekim 2008 Perşembe

KEŞKÜL

Yine ramazandan kalma bir lezzet.
Televizyondaki bir reklamda keşkül 'den bahsediliyordu. Her seyrettiğimde canım çekiyordu. Yine bir reklam sonrası bu lezzet ortaya çıktı. Tadını gerçekten merak ediyordum,
tadı sütlaçla muhallebi arası birşey.

Fotoğraf-0190

MALZEMELER:

1 lt süt
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı nişasta
1 yumurta sarısı
1/2 su bardağı su

YAPILIŞI:

1)Süt,şeker ve vanilyayı sürekli karıştırarak kaynatın.
2)Ayrı bir kapta nişastayı 1 yumurta sarısı ve yarım su bardağı su ile iyice çırpın ve kaynayan sütlü karışıma ekleyerek üzeri göz göz olana kadar pişirin.
3)Servis kablarınıza boşalttıktan sonra buzdolabında 1 gece bekletereek servis yapabilirsiniz.
Üzerini fındıkla süsleyerk servis yapın.