Translate

3 Eylül 2008 Çarşamba

KUŞ YUVASI

Fotoğraf-0091

MALZEMELER:

1 kg patlıcan
500 gr kıyma
4 domates
1 adet soğan
4 diş sarımsak
karabiber
kimyon
tuz
bayat ekmek
1 tatlı kaşığı şeker
arzuya göre kaşar rendesi

YAPILIŞI:
1)Patlıcanları uzunlamasına dilimleyin ve tuzlu suda bekletin.
2)Diğer tarafta kıyma,bayat ekmek,soğan ve baharatları karıştırarak bir iç hazırlayın.
3)Tuzlu suda bekleyen patlıcanları sıvıyağda kızartın ve fazla yağını peçete ile alın.Patlıcan dilimlerinden bir tane alın,içine kıymalı içden ceviz kadar koyup rulo yapın. Herbir patlıcana aynı işlemi tekrarlayın.
4)Domatesi rendeleyin, sarımsak ve 1 tatlı kaşığı şeker ile pişirin.
5)Pişen sosu patlıcan sarmalarının üzerine dökün ve az su ilavesiyle fırına vererek pişirin.
ben indirmeye yakın üzerine kaşar rendeledim.
Servis yaparken yanına kibrit patates ve kırmızı biber kızartması koydum.Şiddetle tavsiye edilir.