Translate

26 Ağustos 2008 Salı

ISLAK TART

Gülay'a giderken yaptığım kek.....
Fotoğraf-0015

MALZEMELER:

3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvıyağ
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
ıslatmak için,
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı kakao
2 çay bardağı pudra şekeri
üzeri için,
1 paket cremole
2 su bardağı süt

YAPILIŞI:

1)Şeker ve yumurtayı iyice çırpın.Süt ve sıvıyağ ekleyerek çırpmaya devam edin.
2)Un,kabartma tuzu ve vanilyayı ekleyerek tahta kaşıkla karıştırın.Yağlanmış tart kalıbına dökerek fırına verin.
3)2 su bardağı süt,kakao ve pudra şekerini sürekli karıştırarak pişirin.
Cremoleyi üzerindeki tarife göre hazırlayın.
4)keki kalıbdan çıkardıktan sonra hazırladığınız karışımla iyice ıslatın. Kek sıvıyı iyice çekince cremoleli karışımı dökün.
Damla çikolata ile süsleyerek servis yapın. 1 gece dolabta beklerse daha iyi olur.