Translate

30 Temmuz 2008 Çarşamba

PRATİK KUMPİR

MALZEMELER:

1 kg patates
200 gr kaşar rendesi
1 su bardağı süt
150 gr tereyağ
köfte için,
200 gr kıyma
1 adet soğan
ekmek içi
tuz
maydanoz
üzeri için,
1 tatlı kaşığı salça
2 adet domates
2 ader yeşil biber
tuz,karabiber,kırmızıbiber
HPIM1865.JPG

YAPILIŞI:

1)Patateslerin kabuklarını soyarak haşlayın ve püre haline getirin.
2)Püre patatesin içine,tereyağı,sütü ve baharatları ekleyerek karıştırın. İyice özleşince kaşar rendesinin yarısını ekleyin 2-3 dk daha karıştırdıktan sonra altını söndürerek servis kabınıza alın.
3)Diğer bir tavada halka halka doğradığınız yeşil biberi yağda kavurun,içine küp küp doğranan domatesi ekleyin 2 dakika sonra 1 tatlı kaşığı salçayı ekleyin azcıkda su ekleyerek pişirin.
4) Domatesli sosu, patates püresinin üzerine dökün.
5)Kıyma,ekmek içi,soğan,maydanoz ve tuz karışımından misket kadar köfteler yapın.Bunları az yağda hafif kızartın.
6) kaşar rendesinin kalanını sosun üzerine dökün.(ben kargaşada bunu dökmeyi unuttum)Kızarttığınız köfteleri de üzerine koyarak fırına verin.Sıcak sıcak afiyetle yiyin.

Arzu edilirse köfte yerine sucuk,salam da konulabilir.