Translate

21 Haziran 2008 Cumartesi

TURŞULU DİBLE

İlk olarak Zekiye arkadaşımda yemiştim ve çok hoşuma gitmişti. Turşuyu severim hele böylesi de çok güzel olmuştu. O gün bu gün severek yapıyorum.

MALZEMELER:

1 adet soğan
1 su bardağı pirinç
1 adet havuç
1 yemek tabağı dolusu fasulye turşusu
1 adet kırmızıbiber
tuz
yeteri kadar sıvıyağ

HPIM1379.JPG( www.negatif.com )


YAPILIŞI:

1) Soğan ince ince doğranır. Havuç rendelenir. İkisi birden sıvıyağda kavrulur. Soğanların rengi dönünce yıkanmış pirinç eklenir.

2) Pirinçte kavrulunca doğranmış fasulye turşusu ve kırmızıbiber eklenir. 2-3 dk. karıştırdıktan sonra sıcak su ilave edilerek pişirilir.

3) Demlendikten sonra kek kalıbına konularak sıkıca bastırılır. Sonra düz bir tabağa ters çevrilerek servis yapılır.