Translate

3 Kasım 2010 Çarşamba

HİNDİSTAN CEVİZLİ(KAVRULMUŞ)LOKUM

Özgür arkadaşım beni ödüle layık görmüş..Beni hatırladığı için kendisine çok teşşekkür ediyorum.Çok mutlu olduğumuda belirtmek isterim.
Ödül gereği benimde birilerine göndermem gerekiyormuş..Ben sitemi takip eden tüm arkadaşlara gönderiyorum..iyiki varsınız...

Evet ikinci tarifimiz.Kavrulmuş hindistan cevizli lokum..
Bu tarifimi yıllardır yapıyorum ama üzerine sadece kavrulmuş fındık dökerek servis yapardım.Misafirlerime yapaçağım tatlıyı düşünürken bu aklıma geldiğinde birşeyler yaparak tarifi zenginleştirmeliyim diye düşündüm. Aklıma hindistan cevizini kavurup altına ve üstüne dökerek servis yapma geldi.Kavrulmuş hindistan cevizinin tadı olmadığı için ona tat versin diye tarçında ekledim.

MALZEMELER:

4 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 paket vanilya
100 gr tereyağ

1 su bardağı hindistan cevizi
1 su bardağı ince dövülmüş fındık
1 tatlı kaşığı tarçın

YAPILIŞI:

1)1 su bardağı hindistan cevizi teflon tavada kavrulur.(hiç yağ koymadan)
2)Kavrulan hindistan cevizinin yarısı servis tabağının altına serpilir.Üzerine tarçın serpilir.
3) Süt,şeker,un ve vanilya sürekli karıştırılarak pişirilir.
4) pişen muhallebiye tereyağ eklenilerek mikserle en az 20 dk çırpılarak servis tabağındaki hindistan cevizinin üzerine dökülür.
5)Kalan hindistan cevizi muhallebinin üzerine yayılır.Üzerine tarçın ve fındık dökülür.Buzdolabında 1 gece bekletildikten sonra servis yapılır.

Çok kıvamlı bir muhallebidir deneyin memnun kalacaksınız.