Translate

22 Nisan 2008 Salı

ELMALI KEK

Benim için çok özel bir tarif,ilk yaptığım keklerden biri aslında turta da denebilir. Elmalı lezzetleri oldum olalı severim zaten ama bu kekdeki elma tanelerinin ağzımda bıraktığı lezzeti tasvir etmem çok zor. ıslak ve çok yumuşak bir kek olduğu için daha da seviyorum.

Resim 003

MALZEMELER:

4 yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
4 adet elma
1 kase dövülmüş fındık
Alabildiğine un

YAPILIŞI:

1) Şeker ve yumurtayı mikserle iyice çırpın. Sıvıyağ,un ve kabartma tozunu ekleyerek tahta kaşıkla karıştıın.
2) Elmaları küp küp doğrayarak fındık ve tarçınla karıştırın.
3)Hazırladığınız elmalı karışımı kek karışımına ilave ederek yağlanmış tepsiye dökereken az 45 dakika pişirin.

İçi zor pişen bir kek ,çıkarmadan önce iyice kontrol edin.Çünkü elma suyunu salıyor. Birde bu kek dilimli kek kalıplarında pişmiyor ,dilimlere elmalar yapışıyor. Düz borcamlarda daha iyi sonuç veriyor.