Translate

1 Temmuz 2011 Cuma

TAVUK BEYTİ


Bir kaç arkadaşın sitesinde hazır yufka salatasını görünce aklıma bu beyti yi yapmak geldi.İsmini eşim koydu tavuk beyti,eğer sarımsaklı yoğurtlu lezzetleri seviyorsanız bence hemen deneyin pişman olmazsınız.
Önce deneyip tadına bakayım dedim ve ilk gelecek misafirlerime yapmaya değer bir lezzet ...

MALZEMELER:

3 adet yufka
3 adet tavuk göğsü
yeteri kadar yoğurt
3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı tereyağ
tuz,nane



YAPILIŞI:

1)Herbir yufkayı ortadan ikiye bölün ve rulo yapın. Yaptığınız ruloları 2 cm genişliğinde keserek borcama dizin. Ben kızartmak istemediğim için (Ağır olmasın diye) yufka rulolarını ısıtılmış fırında 15 dakika pişirdim.
2) Tavuk göğsünü haşladım ve ince ince dittim.
3) Yufkalar çıtır çıtır olunca çıkardım ve üzerine 2 kepçe sıcak tavuk suyunu yemek kaşığı ile yavaş yavaş dökerek yumuşattım.
4) Sarımsaklı yoğurdumu hazırlayarak yufkaların üzerine döktüm.
5)Dittiğim tavukları da yoğurdun üzerine yaydıktan sonra tereyağda erittiğim salçayı üzerine gezdirerek servis yaptım.Arzuya göre üzerine nanede serpebilirsiniz.

Bence bunu hemen deneyin pişman kalmazsınız.